Thulium Lazer Leke Tedavisi

Thulium Lazer Leke Tedavisi 

Thulium Laser (1927 nm), leke tedavisinde kullanılan fraksiyonel bir lazerdir. Tedavi tek seansta bile lekeler üzerinde %80-90 etkili olabilmektedir. Tedavi sonrası iyileşme süreci 3-5 gündür. Bu süre zarfında güneş koruyucu kullanıldığı takdirde kişi sosyal hayatına normal şekilde devam edebilir. Thulium Laser, leke tedavisi konusunda tedavi sürecini hızlandırıcı etki gösterir. Melazma ve güneş lekesi tedavisinde fayda sağlar. Melazma tedavisinde en yeni ve çok etkin bir lazer sistemidir.

Thulium Laser uygulaması çoğunlukla tek seanstır. Seans sonrasında sadece iki saat süren bir kızarıklık hissedilir. Hastalar uygulamadan bir gün sonra kapatıcı kremler kullanarak çok rahat bir şekilde sosyal hayatına devam ederken, bir hafta içerisinde tedavinin sonuçları görülmeye başlar. Tam etki ise 3 hafta içerisinde ortaya çıkar. Lekelerde gözle görülür açılma hissedilirken ciltte parlaklık, yenilenme ve ince kırışıklıklarda da azalma oluşur. Thulium lazer tek seansta cilt beyazlatma tedavisi yapar.

Thulium Laser, Cilt lekeleri, ‘melanosit’ denen ahtapot görünümlü, yün yumağı formatındaki fagositik hücrelerin güneş, spot ışığı, yaşlanma, gebelik, çevresel faktörler ve hormonal değişiklikler gibi birçok farklı sebeple cilde rengini veren melanin içeriğinin artmasıyla oluşur. Ciltte alacalı bulacalı pigmentasyon alanları, gitgide büyüyen ve koyulaşan şekillerde dağınık lekeli bir görünüm oluşturur. Thulium lazer in hedefi bu yün yumağına dönüşmüş ve gitgide büyüyen makrofajları yok etmektir.

Şimdiye kadar cilt lekeleri konusunda uygulanan tüm tedaviler lekeyi oluşturan melanin adı verilen boya hücrelerini patlatıp yok etmek üzerine planlanmış durumdaydı. Bu amaçla birçok lazer ve peeling sistemi kullanıldı ama leke tedavisinde istenilen etkin sonuçlar sağlanamadı.

Son dönemde kullandığımız, diğer tüm sistemlerden farklı bir mekanizma ile çalışan Thulium lazerin en büyük farkı, melanin hücrelerini patlatarak yok etmek yerine, bu hücreleri bölgeden uzaklaştıracak makrofaj dediğimiz ‘melanosit’ leri hedeflemiş olmasıdır.

 

 

DOKTORUMUZA DANIŞIN